Braşov: Primăriile din judeţ, prinse în „ofsaid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici au luat la puricat câteva primării, dar şi instituţii publice din judeţ, unde au găsit numeroase nereguli.

Szakal Andras, preşedintele ANFP, a precizat că au fost constatate lucruri destul de grave la nivelul aplicării legislaţiei în domeniul funcţiei publice. Printre neregulile descoperite la primăriile din Făgăraş, Lisa şi Victoria, se numără lipsa avizelor pe state de funcţii şi pe organigrame. De asemenea, s-a constatat că sunt posturi ocupate pe alte criterii decât cele publicate în Monitorul Oficial fapt pentru care se va sesiza Curtea de Conturi, ANI şi Prefectura pentru a lua măsurile ce se impun şi a se intra în legalitate. Echipa de control a mai constatat că s-au dat o serie de sporuri funcţionarilor publici pe acorduri colective de muncă care au dublat de fapt salariilor unor angajaţi, iar ordonatorii principali de credite erau responsabili să rezolve aceste probleme.


Declaraţii de avere nedepuse


O altă problemă se referă la nedepunerea declaraţiilor de avere şi a celor de interese, pentru care va fi sesizată ANI. O problemă destul de gravă s-a constatat la Făgăraş, unde 180 de funcţionari publici nu au depus jurământul după trei zile de la actul de numire aşa cum prevede legea. În acest sens, s-a luat decizia de a se ataca în instanţa de contencios administrativ toate actele de numire a acestor funcţionari publici, iar dacă instanţa va da dreptate Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici există riscul ca aceşti funcţionari publici să fie destituiţi din funcţii.

Fără avize de la ANFP

„Problema gravă este că aproximativ 30 din cele 58 de primării din judeţul Braşov nu au avize sau state de funcţii pe anul 2009 de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici”, a precizat Szakal Andras.
De asemenea au fost controlate şi Direcţia de Statistică, Direcţia Finanţelor Publice şi APIA. Aici s-au constatat în mare aceleaşi probleme,respectiv inexistenţa unui aviz pe statul de funcţii de la ANFP şi nici reîncadrarea funcţionarilor publici în conformitate cu legea.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite