Braşov: Drapelul s-a ridicat în faţa Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de braşoveni şi militari de la Garnizoana Braşov au sărbătorit, în această dimineaţă, „Ziua Drapelului Naţional al României”. Vezi GALERIA FOTO

Cei prezenţi la eveniment au putut asista la ceremonia militară şi religioasă care a avut loc în Piaţa Tricolorului, din faţa Primăriei. Braşovenii au fost încântaţi de muzica fanfarei militare şi au aplaudat, în semn de cinste, la ridicarea tricolorului.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată drept Zi a Drapelului Naţional în 1998. Drapelul Naţional - albastru, galben, roşu - de la lance - a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol naţional de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească în 14/26 iunie 1848. De-a lungul istoriei drapelul nu a suferit transformări majore. Doar distribuţia culorilor (în materie de proporţie şi poziţie) s-a schimbat într-o anumită măsură, fiind egalizată după Revoluţia de la 1848 când, sub impactul spiritului revoluţionar francez, multe dintre statele Europei au adoptat ca drapel naţional steagul standard cu trei culori.
Cele trei culori pot fi identificate pe steaguri datând din vremea lui Mihai Viteazul şi chiar Ştefan cel Mare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite