Primăria Braşov trebuie să-şi diminueze consumul energetic cu 30 %

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia pentru Managemenrul Energiei şi Protecţiei Mediul (ABMEE) Braşov a realizat un certificat energetic clădirii Primăriei Braşov. Potrivit certificatului, imobilul a fost încadrat în clasa energetică B şi se doreşte reducerea consumului energetic cu cel puţin 30 de procente.

În urma evaluării performanţei energetice a clădirii a reieşit faptul că Primăria stă cel mai prost la capitolul încălzire. Astfel, clădirea se încadrează în clasa energetică D consumând 201 KW/m2/an. La limită sunt însă şi cifrele legate de consumul de apă caldă, de climatizare, ventilaţie mecanică şi iluminat artificial. În urma tuturor analizelor, clădirea şi instalaţiile aferente ei au fost încadrate în clasa energetică B, fiind notată energetic cu 82,5 din 100 de puncte.

Montarea de ferestre şi uşi din PVC

Întrucât clădirea este declarată monument istoric, nu se poate lua în calcul soluţia legată de izolaţia termică. Aşadar, printre recomandările ABMEE privind reducerea consumului energetic se numără: izolarea termică suplimentară a planşeului sub pod, înlocuirea tâmplăriei simple din lemn a ferestrelor şi a uşilor cu unele din PVC, cu geam termoizolant şi prevederea clădirii cu echipamente de automatizare a instalaţiei de încălzire în scopul asigurării sarcinii termice de încălzire funcţie de variaţia necesarului real.

„A fost cea mai dificilă lucrare din punct de vedere tehnic de până acum datorită complexităţii clădirii. Important este ca recomandările pe care le-am făcut să se poată  implementa, iar consumul energetic să fie redus cu 30 %", a declarat realizatorul certificatului energetic, profesorul universitar Radu Reff.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite