Primăria Braşov râvneşte la averea săcelenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muntele poate fi exploatat turistic Foto: Primăria Săcele
Muntele poate fi exploatat turistic Foto: Primăria Săcele

În şedinţa de plen a Consiliului Local Săcele, de aseară, urma să se aprobe alocare unui întreg munte, ce aparţine municipiului, Primăriei Braşov.

Unul dintre punctele de pe ordinea de zi prevedea scoaterea a 789 de hectare de teren, respectiv Muntele Cailor, din proprietatea municipiului Săcele şi acordarea sa municipalităţii braşovene. Consilierii locali au solicitat o nouă expertiză pentru a se stabili cu exactitate suprafeţele de teren ce-i revin Braşovului. Localnicii din Săcele au mai fost în proces cu Primăria Braşov acum mai bine de 100 de ani pentru obţinerea respectivului teren.

O zonă cu potenţial turistic

Consilierul judeţean Adrian Maxim, care-l reprezintă pe preşedintele CJ în Consiliul Local Săcele, a intervenit pentru ca terenul să rămână în continuare în proprietatea săcelenilor. „Nimeni nu a negat faptul că Primăria Braşov are dreptul la teren pe raza Săcelelui, dar nu le putem da edililor ceea ce nu este al lor. Zona poată fi exploatată de către Primăria Săcele şi s-ar putea câştiga bani frumoşi din turism. Nu este normal să facem cadou un munte pentru care localnicii s-au luptat 100 de ani prin tribunale pentru a-l avea în proprietate", a explicat consilierul judeţean Adrian Maxim.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite