Primăria Braşov a câştigat procesul cu „magazinele de vise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul a respins contestaţia câtorva patroni de magazine de vise care doreau suspendarea hotărârii de consiliu local privind interzicerea vânzării de etnobotanice.

Reprezentanţii a patru magazine de vise au făcut plângere comună, în instanţă, prin care atacau Hotărârea de Consiliu Local care dispune interzicerea comercializării produselor etnobotanice pe teritoriul municipiului Braşov.  

În contestaţie, patronii magazinelor de vise susţineau că prin hotărârea primăriei li se aduce un prejudiciu material şi de imagine şi au solicitat anularea şi suspendarea hotărârii care a intrat în vigoare în 26 noiembrie, anul trecut. Patronii pot ataca decizia Tribunalului Braşov, în termen de 15 zile.

Este foarte bine că avem un precedent de care sperăm să se ţină cont. Firmele trebuie să intre acum într-un proces de reautorizare şi să fac dovada că produsele pe care le comercializează nu sunt dăunătoare sănătăţii. Până acum nicio firmă nu a dorit să obţină autorizaţie", a spus George Scripcaru.

Controalele continuă

În Braşov au funcţionat 17 magazine de vise, majoritatea fiind închise de comisarii de la protecţia consumatorului. Potrivit Primăriei Braşov, doar două magazine mai funcţionează, deşi nu sunt autorizate.

Practic, dacă firmele fac dovada că vând produse pentru aromaterapie, care se încadrează în codul CAEN specific magazinelor naturiste sau farmaciilor, vor fi reautorizate. Echipele mixte vor continua controalele.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite