Braşov: 75% din leafă, „spor de salariu” la Primăria Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: 75% din leafă, „spor de salariu” la Primăria Făgăraş
Braşov: 75% din leafă, „spor de salariu” la Primăria Făgăraş

Şeful Biroului Strategii şi Achiziţii de la Primăria Făgăraş primeşte un "spor de condiţii" de 75 % din salariu, a declarat, duminică, la Braşov, preşedintele ANFP, Szakal Andras, spunând că nu a mai întâlnit un astfel de spor şi că instituţiile publice fac risipă de bani prin sporuri "ilegale".

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), Szakal Andras, a declarat, în urma unui control făcut la mai multe primării din judeţul Braşov, că instituţiile publice fac risipă de bani prin sporuri „nu doar nejustificate, ci şi ilegale”.


Printre sporurile ilegale găsite de reprezentanţii ANFP se numără sporurile de toxicitate, de mobilitate, de dispozitiv (spor de care pot beneficia doar angajaţii MAI) sau spor de pensionare, toate acordate funcţionarilor publici de la Primăria Lisa.


La Primăria Făgăraş, şeful Biroului Strategii, Programe şi Achiziţii Publice primeşte 75% din salariu ca spor "de condiţii", spor pe care preşedintele ANFP a precizat că nu l-a mai întâlnit niciodată.

Trebuie să dea banii înapoi


"Chiar dacă ar avea aprobarea Consiliului Local sau a Consiliului Judeţean, aceste sporuri ar fi tot ilegale. În conformitate cu OUG nr. 6, care reglementează salarizarea angajaţilor din sistemul public, sporurile funcţionarilor sunt acordate prin lege, nu prin hotărîri de CL sau CJ. Orice bun sau venit necuvenit se recuperează, aşa că şi aceste sporuri vor trebui returnate", a spus preşedintele ANFP, duminică, într-o conferinţă de presă la Braşov.

Aceste constatări vor atrage după sine amenzi. Din păcate, amenzile vor merge spre instituţie, nu spre o persoană, ceea ce probabil va afecta bugetul. Însă vom sugera ca instituţia să se îndrepte apoi spre persoana care nu şi-a respectat atribuţiile", a adăugat preşedintele ANFP.

Raportul ANFP va fi înaintat Curţii de Conturi şi Ministerului Finanţelor.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite