Braşov: Continuă “războiul” sporurilor de la Primăria Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Continuă “războiul” sporurilor de la Primăria Făgăraş
Braşov: Continuă “războiul” sporurilor de la Primăria Făgăraş

Primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc  susţine că sporurile salariale pe care instituţia pe care o conduce le-a plătit funcţionarilor  sunt prevăzute în contractual colectiv de muncă. Mai mult, atunci când s-a opus efectuării plăţilor, angajaţii l-au dat în judecată şi au câştigat.

Sorin Mănduc  a declarat că a încercat, încă de când a preluat mandatul de primar al Făgăraşului, să anuleze unele sporuri salariale pe care le consider “imorale.  Imediat am fost dat în judecată, pentru nerespectarea contractului colectiv de muncă, iar judecătorii le-au dat dreptate. Nu înţeleg de ce Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici susţine că eu am plătit aceste sporuri”. El a mai precizat şi că, la ultimul control, Curtea de Conturi nu a avut nimic de obiectat cu privire la acordarea acestor drepturi.

Edilul a mai precizat că nu I se pare normal ca angajaţii Primăriei Făgăraş să primească, trimestrial, “primă de ţinută, în cuantumul unui salariu mediu brut pe economie”. Momentan, în privinţa acestor sporuri se judecă recursul cerut de edili faţă de prima hotărâre a judecătorilor, decizie care dă dreptate funcţionarilor. De menţionat că aceştia primesc, conform contractului colectiv de muncă, şi câte o primă de Crăciun şi Paşte, în cuantumul menţionat mai sus.    

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite