Prima fabrică marca Mapei din România se va construi, anul viitor, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producătorul italian de materiale de construcţii Mapei ar putea începe în 2012 construcţia primei fabrici din România, printr-o investiţie estimată la circa 20 milioane euro.

Grupul a cumpărat în urmă cu doi ani un teren la Braşov pentru construcţia fabricii, dar a amânat investiţia, după ce a achiziţionat o unitate de producţie la Ruse, în Bulgaria, care acoperă 60% din livrările pe piaţa românească, potrivit Mediafax.

"Sperăm ca anul viitor să începem construcţia fabricii. Valoarea investiţiei, care depinde de mai mulţi factori, ar putea fi de aproximativ 20 milioane de euro", a declarat Luigi de Martin, manager de export în cadrul grupului.

Investiţia de la Braşov ar putea fi finanţată inclusiv din fonduri europene.De asemenea, grupul Mapei este interesat şi de extinderea prin preluarea unor competitori. Potrivit sursei citate, grupul va porni în 2012 construcţia fabricii în cazul în care nu va exista oportunitatea unei preluări până la finele acestui an.

Mapei România estimează că afacerile se vor majora cu 23% în acest an, până la 11 milioane euro, creştere susţinută, printre altele, de lansarea unor produse noi şi de promoţii, iar începerea producţiei în România va dubla rulajul anual al companiei.

Mapei comercializează în România în principal produse dedicate montajului plăcilor ceramice şi din piatră naturală, pentru realizarea pardoselilor, hidroizolaţii, mortare speciale pentru consolidarea structurilor din beton şi aditivi pentru beton.

Grupul italian, cu afaceri de 1,9 miliarde euro în 2010, are 68 de filiale în 44 de state şi operează 58 de fabrici.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite