Prima captură de petarde, din pieţele braşovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

„Spiritul" sărbătorilor de iarnă a început să se simtă deja în rândul comercianţilor de artificii, care au început deja să vândă pe sub mână, petarde.

Comercializarea şi deţinerea de petarde este strict interzisă, cei care sunt găsiţi în neregulă riscând chiar şi închisoarea. Totuşi, doi codleni şi-au încercat norocul în Piaţa Astra şi au încercat să vândă petarde. Ei au fost însă, prinişi în flagrant de poliţiştii Secţiei 5, care le-au confiscat cele zece cutii cu obiecte pirotehnice. Aceştia se vor întoarce acum la Codlea, însă, la penitenciarul din localitate, unde riscă să stea până la un an.

Conform legii, vânzarea obiectelor artizanale pe bază de amestecuri pirotehnice persoanelor care nu au împlinit 18 ani se sancţionează cu amendă între 3.000 şi 6.000 lei. În funcţie de gravitatea faptei, atît vînzarea cât şi utilizarea neautorizată de amestecuri pirotehnice (atît artificii, cît şi pocnitori) pot fi sancţionate cu amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei, şi chiar cu închisoare de la 3 luni la 5 ani.

Legea permite comercializarea doar în perioada 27-31 decembrie a produselor pirotehnice autorizate, şi utilizarea acestora doar în zilele de 31 decembrie şi 1 ianuarie.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite