Postăvaru - prima cabană cu certificat de ecoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cabana Postăvaru va fi prima din ţară certificată în ecoturism, în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia de Ecoturism din România (AER) şi S.K.V. -Asociaţia Carpatina Ardeleană a Turiştilor.

Evaluarea va putea transforma cabana într-un model de abordare a unei structuri de cazare tip cabană montană, în cadrul unei arii naturale protejate. Iniţiatorii proiectului „Postavaru – un model de expunere a ariilor protejate din România” vor realiza şi o serie de panouri informative, amplasate în mai multe puncte din partea vestica a masivului, care vor îmbunătăţi experienţa şi cunoştinţele vizitatorilor, prin informaţii interesante, prezentate într-un format grafic deosebit.
În acest moment, deşi zona este foarte accesibilă turiştilor, în zonă, în afară de informaţiile referitoare la domeniul schiabil, nu există date referitoare la zona care se deschide în faţa masivului. Cele 10 panouri informative care vor fi amplasate în zona vârfului şi a cabanei vor cuprinde informaţii explicative
despre belvederea care se deschide de pe vârful masivului, precum şi date referitoare la ariile protejate din zonă, istoria turismului şi activitatea SKV, de-a lungul celor 130 de ani de activitate.
„În zona vârfului Postavaru există un contact vizual excelent cu ariile protejate din apropiere (situl Natura 2000 - Piatra Mare, Parcul Natural Bucegi, Parcul Naţional Piatra Craiului, situl Natura 2000 - Munţii Făgăraşului) şi oferă posibilitatea realizării unei palete interpretative bogate, atât a masivelor enumerate, cât şi a diferitelor categorii de arii naturale protejate“, a declarat Andrei Blumer, preşedintele AER.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite