Braşov: Preţurile mari au alungat clienţii de la „Ziua Recoltei” (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Preţurile mari au alungat clienţii de la „Ziua Recoltei” (FOTOGALERIE)
Braşov: Preţurile mari au alungat clienţii de la „Ziua Recoltei” (FOTOGALERIE)

Criza i-a speriat pe braşoveni, care nu mai dau bani pentru a-şi face provizii de iarnă. Oamenii s-au aşteptat să găsească în pieţe legume mai ieftine, însă producătorii au ţinut la preţ, iar mulţi dintre cumpărători au preferat să bea un pahar cu must, să guste un mic şi să aştepte o reducere. Vezi ce produse au fost scoase la vânzare pe tarabele din pieţele braşovene.

Pieţele agroalimentare din Braşov au fost luate cu asalt, încă de la primele ore ale dimineţii, de sute de persoane, care sperau ca, la o zi festivă, şi preţurile să fie promoţionale.
Din păcate, doar decorul din pieţe a schimbat atmosfera, cei care s-au gândit că îşi vor face proviziile de iarnă la un preţ accesibil, înşelându-se amarnic. De exemplu, un kilogram de gogoşari s-a vândut cu preţuri cuprinse între 2,8 şi 3,5 lei, vinetele între 2 şi 3 lei, în funcţie de calitate şi de mărime, ardeii capia 3,5 lei, fasolea verde între 3 şi 3,5 lei, iar pentru un kilogram de gogonele trebuia să scoţi din buzunar chiar şi 1,8 lei. „Eu am marfă de calitate şi lumea cumpără. Nu mă plâng de lipsa clienţilor“, a precizat Petrişor Petre, un producător din Târgovişte.
Faţă de evenimentul de anul trecut, preţurile au fost totuşi, mult mai mici, dar trebuie să ţinem seama de faptul că „Ziua Recoltei” a fost organizată în 2008 abia în luna octombrie.

„Vânzarea stă pe loc”

„Deocamdată, vânzarea stă pe loc. Suntem optimişti, şi sperăm ca până spre seară să se mai mişte ceva. Eu cred că preţurile sunt mai mult decât accesibile, că trebuie să ne recuperăm şi noi banii pe care i-am băgat în lucrările agricole“, ne-a spus Corneliu Mişcu, producător din Târgovişte. Nu de aceeaşi părere au fost însă, şi clienţii, care au luat pulsul pieţei şi au plecat mai departe. „Mai aşteptăm până săptămâna viitoare că sigur va fi mai ieftin. Întotdeauna, când este o sărbătoare, totul e mai scump”, consideră braşoveanul Marin Alexandru.

Mustul, la mare căutare

Atracţia „Zilei Recoltei” au fost mustul şi mititeii. În Piaţa Astra toată ziua a fost coadă la taraba unde se vindea must la pahar, iar micii s-au vândut urgent, cu doar 1,5 lei, faţă de 1,8 cât era la celelalte standuri. Totodată, la mare căutare a fost şi slănina sau pastrama de oaie, preţul acestora variind între 14 lei şi 29 de lei kilogramul.
"Ziua Recoltei" va mai continua şi mâine.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite