Preţ de chilipir pentru o clădire ultracentrală din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evaluarea iniţială a clădirii Spitalului Dermato a fost de 4,3 milioane de euro, însă nimeni nu a oferit acest preţ pentru imobil. Cea mai bună ofertă făcută la ultima licitaţie a fost de două milioane de euro.

La licitaţia publică cu strigare, un cumpărător s-a arătat interesat de imobil, făcând o ofertă de două milioane de euro. Autorităţile judeţene au anunţat că va lansa un nou anunţ de vânzare, dar, de această dată, se va folosi procedura licitaţiei publice cu ofertă în plic închis, cu supraofertare sau ofertă identică. Participantul care licitează suma cea mai mare, peste două milioane de euro, va câştiga.

Spitalul a mai fost scos la vânzare în 2007, licitaţia fiind adjudecată de grupul de firme Genius cu suma de 13,640 milioane de lei (aproximativ 4,133 de milioane de euro la acea oră), care fusese şi preţul de evaluare de la acea vreme. Suma nu a mai fost achitată, deoarece imobilul era în plin proces de retrocedare, dar adjudecătorul, omul de afaceri Marius Crivţonencu, fost secretar de stat la Ministerul Turismului, anunţase că dorea să transforme imobilul în hotel.

Preşedintele CJ Aristotel Căncescu a precizat că va folosi banii pentru continuarea lucrărilor de modernizare a Spitalului Judeţean.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite