Premieră naţională pe piaţa calculatoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii firmei Visual Fan pregătesc un „tablet PC" comparabil cu iPad-ul american. Braşovenii sunt convinşi că produsul va fi mai ieftin decât cel al gigantului care a lansat acest tip de computere portabile.

Firma care a realizat, în urmă cu câţiva ani, primele telefoane dual-sim produse în România, intenţionează să dea lovitura în acest an prin lansarea unui computer portabil, după „modelul" iPad-ului American. „În acest moment se fac cercetările necesare realizării unui dispozitiv cu display mare, full touch-screen, care va permite instalarea a numeroase jocuri şi aplicaţii. Deocamdată, totul este în fază de proiect, dar credem că lansarea se va face în cursul acestui an", a spus Alin Niscov, director de vânzări.

„iPad de Braşov"

Reprezentanţii firmei Visual Fan s-au ferit să ne ofere prea multe informaţii despre viitorul „iPad de Braşov", precizându-ne însă doar că „în mod sigur vom lansa pe piaţa acest computer la un preţ sub cel practicat de americani. Valoarea finală este dată de plăcile şi softurile pe care le vom folosi".

În privinţa dimensiunilor, se pare că acest computer va avea o lungime de circa 20 de centimetri şi o lăţime de aproximativ 15 centimetri. Foarte probabil, va fi realizat în două versiuni: una de bază, iar alta având şi un GPS încorporat. De asemenea, calculatorul va avea şi posibilitatea „ataşării" unei memorii externe şi instalării unor aplicaţii ce vor permite lecturarea unor cărţi.    

Slăbind cu... telefonul

Producătorul braşovean de telefoane mobile a lansat recent o serie întreagă de aplicaţii ce pot fi instalate pe aparatele produse de această firmă. Astfel, doritorii pot afla, din secţiunea „Sănătate" informaţii de bază în legătură cu 400 de aditivi din alimente, precum şi codul lor E. Utilizatorul poate căuta după codul E sau după nume. Mai mult, utilizatorii au la dispoziţie şi „Mobile Diet",  un program care-i motivaează pe clienţi să mănânce sănătos şi îi învaţă să echilibreze exerciţiile fizice cu hrana. „Mobile Diet" afişează necesarul de calorii pentru o zi, ajutând la slăbire sau, măcar, la păstrarea unei greutăţi corporale ideale.

Aplicaţiile dezvoltate de specialiştii firmei braşovene permit, printre altele, prin secţiunea „Travel" găsirea tuturor hotelurilor aflate în zona în care se află utilizatorul şi chiar rezervarea camerelor. 

Extindere pe piaţa de peste Prut

Firma a intrat luna trecută pe piaţa din Republica Moldova, primele semnale de acolo fiind peste aşteptările braşovenilor. Telefoanele au fost foarte apreciate pentru faptul că funcţionează cu două cartele şi au meniu complet în limba română.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite