Braşov: Ceferiştii au protestat în faţa Prefecturii (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mecanicii de locomotivă au pichetat azi-dimineaţă Prefectura, supăraţi că salariile întârzie repetat şi că se anunţă disponibilizări masive la calea ferată. Vezi GALERIA FOTO

Înarmaţi cu pancarte, aproape 200 de oameni şi-au strigat nemulţumirile.  „Pentru o Românie mai curată, folosiţi transportul pe calea ferată“. „Pentru o muncă cinstită, o plată corectă”. „CFR este un bun al tuturor, nu numai al politicienilor ”, au fost doar câteva din mesajele care se puteau citi pe pancarte. La protest s-au aflat ceferişti din Braşov, Sibiu, Sighişoara, Ciceu şi Târgu-Mureş. Cei din Teiuş au ajuns pe ultima sută de metri la protest deoarece trenul a întârziat.
„De lucru avem, însă salariile întârzie, plus că oamenii sunt îngrijoraţi de soarta lor şi se tem să nu intre în şomaj tehnic. Astăzi vom depune un memoriu la Prefectură şi sperăm că se vor lua măsuri în acest sens”, declară Gigi Bobolicu, liderul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Regionala Braşov.
Pe lângă plata la timp a salariilor, ceferiştii solicită intervenţia Statului Român în vederea opririi declinului tehnic al sistemului feroviar cerând de la bugetul de stat, fonduri necesare reabilitării infrastructurii feroviare şi cele necesare întreţinerii curente a acesteia şi achiziţionarea energiei electrice de către operatorii feroviari direct de la furnizori.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite