Prefectura Braşov, pe urmele banilor prevăzuţi pentru „Cornul şi laptele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptele şi cornul, un program cu multe probleme. Foto: arhivă
Laptele şi cornul, un program cu multe probleme. Foto: arhivă

Prefectul Braşovului, Ion Gonţea susţine că este inadmisibil ca, după două săptămâni şi jumătate de când s-a deschis noul an şcolar, Braşovul să fie singurul judeţ din ţară în care elevii din clasele I-VIII nu primesc corn şi lapte.

Asta în condiţiile în care, în bugetul anului 2010 au fost prevăzuţi 10.712.000 lei pentru programul „Cornul şi laptele", iniţiat de Ministerul Educaţiei, bani suficienţi, conform prefectului, până la sfârşitul acestui an.

În plus, banii prevăzuţi au fost alocaţi pentru un număr estimativ de 53.513 elevi, pe când, pe 13 septembrie, numărul elevilor braşoveni din clasele I-VIII a fost de 51.695. Dintre aceştia, doar aproximativ două mii de lei au fost repartizaţi, în luna martie, celor 58 de localităţi din judeţ, bani cheltuiţi pentru perioada 15 martie-15 iunie.  

Sprijin de la Curtea de conturi

Prefectul a făcut deja demersuri la Direcţia Finanţelor Publice şi speră ca la începutul lunii noiembrie să vadă cum s-au cheltuit aceşti bani publici, după care va sesiza şi Curtea de conturi. „Din moment ce nu se acţionează, se pare că banii prevăzuţi pentru «Cornul şi laptele» au fost dirijaţi în alte direcţii. De aceea vom apela la experţi care să desluşească acest mister", a declarat Ion Gonţea, prefectul judeţului Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite