Braşov: Prefectul Ion Gonţea vrea să facă „reformă” în educaţia braşoveană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Prefectul Ion Gonţea vrea să facă „reformă” în educaţia braşoveană
Braşov: Prefectul Ion Gonţea vrea să facă „reformă” în educaţia braşoveană

Prefectul Ion Gonţea le-a pus gând rău şcolilor din judeţ care nu vor obţine aviz de funcţionare şi vrea să le desfiinţeze, chiar dacă, în cele mai multe cazuri, ele nu pot obţine autorizaţiile, din cauză că în respectivele localităţi nu există apă curentă sau canalizare.

Gonţea a solicitat, astăzi, Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov să înceapă cât mai repede procedurile de comasare a acestor unităţi, iar elevii din respectivele localităţi să fie transportaţi cu microbuzele la şcolile vecine. În prezent, 98 de unităţi şcolare, în special, din mediul rural, nu pot obţine autorizaţiile de funcţionare din cauze care depind mai mult de managementul autorităţilor locale.

Posturile nu pot fi desfiinţate

Inspectorul general al IŞJ, prof. Dorel Agache, a încercat să-i explice prefectului că regruparea şcolilor nu poate fi făcută după ureche, în primul rând, din cauza faptului că posturile dascălilor care predau acolo nu pot fi restrcuturate peste noapte. „Această comasare trebuia făcută înainte de începerea mişcării personalului didactic. Din moment ce ei au obţinut un post titularizabil garantat, nu ar fi corect să-i lăsăm fără loc de muncă”, a precizat prof. Agache.

Mentalitatea împiedică comasarea

De asemenea, acesta a mai spus că există mari probleme legate de mentalitatea părinţilor, care nu doresc să-şi trimită copiii la şcolile din altă localitate, iar în foarte multe comune, cum ar fi Moeciu, microbuzele şcolare sunt pe post de decor. „Trebuie să recunoaştem că vor rămâne şcoli fără avize, dar peste jumătate din cele 98, le vor primi până la începerea noului an şcolar”, a spus inspectorul general.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite