Braşov: Pompierii vor primi autospeciale noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Pompierii vor primi autospeciale noi
Braşov: Pompierii vor primi autospeciale noi

Utilitarele vor sosi la sfârşitul lunii iulie, iar o maşină descarcerare va ajunge în Braşov în luna octombrie. ISU va fi dotat şi cu o autospecială cu apă şi spumă de mare capacitate. În plus, este prevăzut ca din luna decembrie judeţul Braşov să devină centru de comandă în caz de atacuri chimice sau catastrofe.

Maşinile de ultimă generaţie vor ajunge la Braşov după ce judeţele din Regiunea VII Centru s-au constituit într-o asociaţie care a câştigat primul proiect naţional de achiziţionare de echipamente pentru intervenţii de urgenţă.

Maşinile sunt binevenite. În primă fază, adică până în data de 30 iulie, vor primi patru autospeciale de capacitate medie cu spumă şi apă. Ele vor distribuite în subunităţile din Predeal, Victoria, Făgăraş şi Zărneşti. În etapa următoare, respectiv spre sfârşitul lunii octombrie, vom primi autospeciala cu apă şi spumă de capacitate mare şi maşina de descarcerări grele. Aceasta din urmă o vom folosi, de exemplu, la intervenţia în accidente cu maşini de mare tonaj. Ea va fi repartizată Detaşamentului 1 de pompieri Braşov“,  ne-a declarat colonelul Stelian Rechiţean inspector şef ISU Braşov.  Cei care vor manevra noile maşini sunt militarii care au lucrat pe vechile maşini, ce vor fi scoasea cum din uz. 

Braşov şi Mureş, centre de comandă

O altă noutate pe care o aduce proiectul este acea că judeţele Braşov şi Mureş vor deveni, din luna decembrie, centre de comandă în cazul unor atacuri chimice sau a unor evenimente de tip catastrofic. De altfel, din cadrul proiectului fac parte şi trei autospeciale de cercetare NBCR, respectiv nuclear, biologic, chimic şi radiologic. Cele trei maşini vor ajunge, câte una, în judeţele Braşov, Sibiu şi Mureş.

Parc auto învechit

Autospecialele vin ca o mană cerească pentru pompieri, care de multe ori pleacă la intervenţii cu maşini vechi, de aproximativ 30 de ani. Chiar dacă vor primi în curând autospeciale noi, şeful ISU spune că nu sunt suficiente pentru înlocuirea totală a celor uzate. „Evident că maşinile care vor sosi sunt necesare, dar sincer, nu sunt suficiente fiindcă parcul nostru este învechit şi ar trebui înlocuit în proprorţie de peste 80%”,  mai spune colonelul Stelian Rechiţean.

Autospeciale în 24 de localităţi

Maşinile vor fi distribuite la Alba Iulia, Aiud, Balj, Câmpeni, Braşov, Zărneşti, Făgăraşi, Predeal, Victoria, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Gheorgheni, Sibiu, Mediaş, Agnita, Târgu- Mureş, Sighişoara, Târnăvani, Reghin şi Sărmaşu.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite