Polţiştii rutieri, în training antişpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de poliţişti de la Compartimentul Rutier, dar şi din alte structuri, au participat la un training, unde au fost învăţaţi cum să nu ia şpagă şi cum să se comporte în trafic.

Instruirea a durat trei ore şi la ea au participat 153 de poliţişti rutieri şi 273 de poliţişti din alte structuri care au atribuţii pe linie de circulaţie. Oamenii legii au fost instruiţi cu privire la atitudine, comportament, dar şi cu privire la modul de acţiune corelat cu aplicarea legii şi prevenirea corupţiei.

De exemplu, poliţistul de la Circulaţie nu trebuie să aibă relaţii prea apropiate cu şoferii opriţi în trafic. Conducătorii auto trebuie să răspundă doar la întrebările agentului şi să nu coboare din maşină şi să evite conflictele.

„Această reinstruire se desfăşoară potrivit ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, în ideea de statuare a acelui parteneriat încheiat în 2008 cu societatea civilă, pentru întărirea siguranţei cetăţeanului şi siguranţei rutiere, astfel încât cetăţeanul să perceapă o îmbunătăţire a activităţii poliţiei. Trebuie schimbat comportamentul, atitudinea şi modul de lucru a agentului rutier. De asemenea, se urmăreşte stabilirea unei relaţii corecte, eliminarea discuţiilor contradictorii cu şoferii şi aplicarea legii. Mesajul poliţistului trebuie să fie foarte clar", a spus şeful Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, comisarul şef  Lucian Diniţă.

 Poliţiştii au fost instruiţi şi cum să refuze şpaga. „Sperăm să reducem numărul persoanelor din M.A.I implicate în fapte de corupţie. Cazurile de corupţie sunt cazuri izolate, ele nu reprezintă un fenomen şi doar 0.23% din personal este implicat în asemenea fapte", a spus şeful Serviciul Prevenire din cadrul DGA, comisarul şef Paul Milodin.

Funcţionarii din M.A.I vor fi supuşi şi unor teste de integritate şi se va folosi aparatură specifică, utilizată şi în cazul flagrantelor. „Vor fi teste specifice sarcinilor de serviciu. De exemplu, în cazul unui poliţist rutier, testatorul DGA va încălca o regulă de circulaţie. Echipajul îl va opri şi se va încerca mituirea poliţistului. În situaţia în care se constată că el a luat bani, se va merge la procuror, care va consfinţi dacă se începe sau nu urmărirea penală. Dacă procurorul va da neîncepere, se va începe procedura disciplinară", a mai spus comisarul şef  Paul Milodin.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite