Poliţistului Cristian Cioacă i s-a pus pata pe magistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, el a depus la Judecătoria Braşov, o cerere de recuzare a completului de judecată ce instrumentează procesul în care este acuzat de furt între soţi. Mai mult, avocata lui Cioacă i-a reclamat pe judecători şi procurori la CSM.

În urma cererii de recuzare, magistraţii nu au mai putut analiza cauza pe fond, chiar dacă aveau de audiat cinci martori. Cererea de recuzare va fi soluţionată de preşedintele instanţei.

image

Poliţistul Cristian Cioacă a declarat cererile de recuzare şi de strămutare a procesului în alt oraş „reprezintă nişte drepturi egale pe care le am. La Braşov mă dezavantajează vremea".

image

Avocata lui Cioacă, Maria Vasii, susţine că judecătorii braşoveni s-ar putea lăsa influenţaţi de jurnaliştii care mediatizează cazul şi l-ar putea condamna pe Cioacă pentru furt între soţi.

image

„Se face o presiune care poate influenţa obiectivitatea judecătorilor şi există o subiectivitate în acest dosar. Am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica modul în care decurge acest proces şi cel în care s-a efectuat urmărirea penală. Ne-a îngrijorat horărârea prin care ni s-a respins excepţia de neconstituţionalitate invocată de noi. Pe noi ne interesează ca judecătorii să respecte procedura, ori în acest dosar ea nu s-a respectat", a spus avocata Maria Vasii.   

image

Apărătoarea lui Cioacă spune că teama de o posibilă condamnare în procesul privind furtul între soţi vine după ce poliţistul a fost condamnat de Curtea de Apel Braşov, la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru infracţiuni informatice. „Este singura hotărâre de condamnare din ţară şi ne-a îngrijorat. De aceea am şi cerut strămutarea dosarului de furt între soţi, fiindcă mă tem de o nouă condamnare, aşa cum s-a întâmplat şi în celălalt dosar", a mai spus Maria Vasii.

De partea cealaltă parte, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, spune că prin cererea de recuzare depusă azi nu se încearcă decât tergiversarea procesului.

image

„E încă un motiv şi o modalitate pe care o exercită, cu rea credinţă, de a tergiversa procesul. A formulat până acum o cerere de strămutare, o cerere de suspendare, care a fost respinsă, iar acum o cerere de recuzare pentru care nu există o motivare. A formulat această cerere fiindcă i s-au respins excepţiile de neconstituţionalitate pe care le-a invocat la începutul procesului. Presa nu are nicio legătură cu judecătorii. Avocata lui Cioacă se teme de o nouă condamnare fiindcă ştie că el se face vinovat de săvârşirea acestor fapte, aşa cum reiese şi din probele de la dosar. Le face plângere la CSM judecătorilor şi procurorilor care au lucre în dosarele în care Cioacă are calitatea de inculpat. Merge la intimidare şi vrea să îi timoreze pe magistraţi", a spus Crina Radu.

image

În dosarul privind furtul între soţi, poliţistul este acuzat că şi-ar fi însuşit pe nedrept mai multe bunuri de valoare care i-au aparţinut soţiei sale dispărute, Elodia Ghinescu, printre care haine de blană, bijuterii, ceasuri, costume populare şi cele două rochii de mireasă ale Elodiei. Deşi a fost acuzat de foştii săi socri că a vândut toate bunurile, poliţistul spune că „ele există 100% şi erau ale mele"

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite