Poliţiştii vă învaţă cum să vă protejaţi locuinţa de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto.arhivă
Foto.arhivă

Timp de două luni, oamenii legii vor sta de vorbă cu braşovenii, le vor spune cum trebuie să se ferească de hoţi şi le vor oferi pliante cu sfaturi utile.

Campania de prevenire a furturilor din locuinţe se desfăşoară în perioada decembrie 2011-ianuarie 2011.  „Activităţile se vor desfăşura în Braşov, Făgăraş, Săcele şi vor consta în distribuirea de pliante şi organizarea de întâlniri cu cetăţenii,  asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, în scopul prezentării unor aspecte de interes privind spargerile de locuinţe, cu accent pe recomandările preventive", a declarat şefa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Braşov, comisarul şef Mihaela Hermenean.

Poliţiştii spun că în foarte multe din cazuri, principala vină o poartă chiar păgubiţii. „Multe dintre aceste fapte  sunt favorizate de atitudinea lipsită de prudenţă a proprietarilor de locuinţe, care nu îşi iau măsurile necesare de protejare a bunurilor atunci când pleacă de acasă, geamuri deschise , uşi neasigurate. Alte moduri de operare folosite de infractori sunt ruperea butucului yalei, forţarea uşilor, ferestrelor sau folosirea de chei potrivite. Bunurile sustrase constau în bani, bijuterii, televizoare, scule electrice, aparatură IT, telefoane mobile etc., iar cele mai multe fapte sunt comise pe timpul zilei când proprietarii sunt plecaţi de acasă", a mai spus comisarul şef Mihaela Hermenan.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă protejaţi de hoţi:

1.    Interziceţi accesul în locuinţă şi refuzaţi să furnizaţi informaţii despre dumneavoastră şi bunurile pe care le deţineţi ori despre vecini ., persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar care nu pot face dovada acestui lucru.

2.    Pentru asigurarea securităţii locuinţei îmbinaţi mijloacele mecanice cu cele electronice.

3.     Alegeţi încuietori prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate uşor.

4.     Dacă sesizaţi o spargere sunaţi imediat la 112- Apel unic de urgenţă şi furnizaţi Poliţiei toate datele pe care le deţineţi în legătură cu o eventuală spargere. Indiferenţa faţă de astfel de situaţii nu face decât să îngreuneze prinderea autorilor care , între timp , pot comite şi alte infracţiuni.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite