Poliţiştii bulgari îi învaţă pe braşoveni cum să se păzească de infractori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru poliţişti bulgari acţionează zilele acestea pe străzile oraşului, împreună cu colegii lor din Braşov.

Patrulele mixte s-au aflat, astăzi, în Piaţa Sfatului, unde au distribuit pliante şi i-au sfătuit pe trecători cum să se protejeze de infractori. Bulgarii vor acţiona, timp de patru zile, şi în Bran şi Poiana Braşov, apoi vor pleca acasă, urmând ca din 31 ianuarie să vină un alt grup de poliţişti bulgari, care să continue aceste acţiuni.

În timpul colaborării se acţionează pe trei module, respectiv pe linie de circulaţie, în zona municipiului Braşov şi în zona staţiunilor montane. „Poliţiştii bulgari vor relaţiona, consilia şi acorda sprijin cetăţenilor bulgari sau din alte state, vorbitori de limba slavă, aflaţi pe teritoriul României", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Romania şi Bulgaria au încheiat, în 2010, un protocol prin care s-a iniţiat un schimb de activităţi practice pe linie de ordine şi siguranţă publică. Colaborarea are ca scop creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor români care se deplaseaza în Bulgaria cât şi a celor bulgari care se deplasează în Romania, punându-se accent pe schimbul de proceduri, atât pe linie de ordine publică cât şi pe compatibilizarea celor din domeniul Schengen.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite