Poliţiştii braşoveni au făcut spectacol în Piaţa Sfatului de Ziua Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demonstraţia mascaţilor i-a încântat pe braşoveni Foto. Flavia Cistian
Demonstraţia mascaţilor i-a încântat pe braşoveni Foto. Flavia Cistian

Toţi cei prezenţi, azi, în centrul oraşului au avut ocazia să vadă cum lucrează poliţiştii şi ce arme folosesc în misiuni. Cel mai atractiv moment a fost un exerciţiu demonstrativ al mascaţilor, care i-a ţinut pe spectactori cu sufletul la gură. 

Oamenii legii au pregătit pentru braşoveni şase standuri ale structurilor de prevenire, poliţie rutieră, criminalistic, pirotehnic, arest şi intervenţie rapidă. Alături de acestea s-au aflat şi standuri ale ISU Braşov, Jandarmerie şi Poliţia Locală Braşov.

image

Cei mai curioşi au fost copiii, care au fost atraşi îndeosebi de armele folosite de poliţişti în misiuni. Cei mici nu au ratat ocazia să ţină în mână un pistol adevărat sau să studieze cu mare atenţie mijlocele tehnice ale oamenilor legii.


Cel mai atractiv moment a fost însă un exerciţiu al mascaţilor, care au prezentat o demonstraţie cu modul de intervenţie în misiuni specifice, mai exact au intervenit pentru capturarea unui individ extrem de periculos. Pentru prinderea lui, poliţiştii au tras focuri de armă, dar au s-au folosit şi de un câine special antrenat pentru astfel de misiuni. „Evoluţia" patrupedului i-a încântat pe cei prezenţi, care l-au răsplătit cu aplauze. Demonstraţia mascaţilor a fost urmată de un exerciţiu efectuat de Grupa Pirotehnică.

image



 „Braşovenii au văzut astăzi ceea ce văd în fiecare zi, poliţişti pe stradă, ordine şi linişte şi rânduială, cred eu. Astăzi e un moment festiv, atât pentru pentru instituţia noastră, cât pentru comunitatea braşoveană. În ziua de 25 martie, avem o dublă sărbătoare, atât Buna Vestire cât şi ziua Poliţie Naţionale. Am venit din nou în Piaţa Sfatului să le arătăm cetăţenilor care este tehnologia instituţiei noastre şi să le transmitem acelaşi mesaj, că suntem în slujba lor, să-i asigurăm că vom face toate eforturile ca în Braşov să fie o stare de siguranţă", a spus şeful Poliţiei Braşov, comisarul şef Florea Oprea.

brasov


Ziua Poliţiei a fost marcată şi de vizita unor oficiali din străinătate, dar şi de avansarea în grad a peste 70 de poliţişti.

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite