Poliţia rurală a intrat de azi în acţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii nu şi-au schimbat atribuţiile Foto: arhivă Adevărul
Poliţiştii nu şi-au schimbat atribuţiile Foto: arhivă Adevărul

Posturile de poliţie din comune au fost desfiinţate, iar în locul lor funcţionează şase secţii de poliţie rurală şi trei secţii de poliţie independente. Fostele posturi de poliţie nu au fost abandonate. Acolo îşi desfăşoară activitatea câte un poliţist de proximitate. Prin implementarea noului concept, poliţiştii speră să reducă rata infracţionalităţii, care anul acesta a întregistrat  o creştere cu 30% în jude

Cele şase secţii de poliţie rurală au fost înfiinţate la Voila, Şercaia, Hoghiz, Prejmer, Feldioara şi Zărneşti. Fiecare unitate are în jur de 28 de lucrători, la care se adaugă şi câte trei-patru ofiţeri. Fiecarea secţie de poliţie are în dotare câte şapte autoturisme, cu care poliţiştii  vor face muncă de patrulare în zonele arondate, 24 din 24 de ore. Pe lângă asta, poliţiştii au şi alte atribuţii.

„Poliţiştii vor desfăşura activităţi de judiciar, de poliţie rutieră, vor rezolva reclamaţiile şi sesizările venite de la cetăţeni şi vor soluţiona dosare penale. Atribuţiile lor nu sunt schimbate", a explicat comisarul şef  Sorin Melinte, adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Braşov.

Posturile de poliţiei independente au fost create în zone aflate la mare distanţă de posturile rurale sau în localităţile cu o rată mare a infracţionalităţii. „Aceste posturi sunt fi la Tărlungeni, Fundata şi Racoş. Aici trebuie să avem minim trei lucrători şi au rămas poliţiştii care au fost până acum", a mai spus Melinte.

În perioada următoare vor fi numiţi în funcţie şi şefii noilor posturi de poliţie, dar numai după ce vor trece de concursurile organizate în acest scop. Concursurile vor avea loc după data de 6 octombrie.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite