Poliţia Animalelor vă va bate la uşă pentru a vă microcipa animalele de companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă refuzaţi veţi fi amendaţi.Reprezentanţii instituţiei spun că prin acest recensământ vor să aibă o evidenţă cât mai clară atât a animalelor existente în Braşov cât şi a stăpânilor.

Proprietarii de câini şi pisici din Braşov vor fi vizitaţi în curând de reprezentanţii Poliţiei Animamelor. Aceştia vor merge din bloc în bloc şi din curte în curte pentru a inventaria toate animalele existente în municipiul Braşov.

„Vrem ca în următoarea perioadă să se inventarieze fiecare imobil unde există câini, să se facă un recensământ, iar animelele să fie inventariate şi microcipate. Recensământul va avea loc atât în curţile oamenilor cât şi pe platformele industriale. După şase luni vom şti exact câţi câini are o persoană fizică sau jurdică. De asemenea, toţi proprietarii de animale trebuie să cunoască Regulamentul privind creşterea şi deţinerea animamelor domestice în Braşov, care stabileşte măsuri şi sancţiuni în cazul în care acesta nu este respectat", a spus primarul Braşovului, George Scripcaru.

Pedeapsă cu închisoare pentru abandon

În urma recensământului, datele proprietarului şi ale animalului vor fi introduse într-o bază de date. Cei care nu vor să îşi microcipeze animalul, riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei pentru persoane fizice şi între 1.000 şi 1.500 de lei pentru persoane juridice. Deţinătorii de animale trebuie să ştie că dacă îşi abandonează câinele sau pisca pe stradă, riscă să ajungă la puşcărie sau să fie drastic amendaţi. Potrivit ultimelor modificări din Regulament „eliberarea neautorizată de câini şi pisici şi a puilor lor de către orice persoană fizică sau juridică pe domeniul public sau privat al Municipiului Braşov constituie inracţiune conform prevederilor Legii nr.205/2004 privind protecţia animalelor, cu completările şi modificările ulterioare, şi se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 de lei la 10.000 de lei şi confiscarea animalelor".  

Razie printre maidanezi

De asemenea, în urma unui protocol încheiat între Poliţia Animalelor Braşov şi Asociaţia „Milioane de prieteni", toţi câinii de pe domeniul public vor fi ridicaţi de către asociaţie şi duşi în adăpost. În cazul în care animalul este revedicat de proprietar, acesta va trebui să achite cheltuielile privind capturarea şi transportul acestuia la adăpost, plus amenda stabilită pentru că l-a lăsat liber pe domeniul public.  Amenzile vor fi aplicate de Poliţia Animalelor Braşov şi de către Poliţia Locală. Dacă este achitată în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului verbal, ori, după caz, de la data comunicării, cuantumul ei se înjumătăţeşte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite