Braşov: Poliţia Rutieră Braşov vrea să îi potolească pe şoferii vitezomani sau teribilişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Poliţia Rutieră Braşov vrea să îi potolească pe şoferii vitezomani sau teribilişti
Braşov: Poliţia Rutieră Braşov vrea să îi potolească pe şoferii vitezomani sau teribilişti

Campania naţională care se desfăşoară sub sloganul „STOP accidetelor. Viaţa are prioritate“, are la Braşov o nouă faţă. Oameni legii braşoveni au pus la punct una dintre cele mai impresionante campanii de gen din ţară. Imaginile de care se folosesc oamenii legii ies din tiparul campaniei naţionale, dar păstrează sloganul acesteia.


Poliţia Rutieră Braşov a demarat cea mai amplă acţiune de conştientizare a şoferilor asupra consecinţelor grave pe care le pot avea acţiunile lor în trafic. Realizată şi gândită în totalitate de sponsori, campania se va derula în întreg judeţul Braşov cu ajutorul a 60 de bannere ce sunt menite să îi impresioneze pe şoferi. Primul a fost deja instalat pe un parapet, foarte aproape de Predeal, zonă cunoscută drept foarte periculoasă pentru vitezomani.

„Am mers pe ideea că o imagine face cât o mie de cuvinte şi am ales figura acestui copil, pentru că impresionează şi le aduce aminte celor care calcă prea tare pedala de acceleraţie că îşi pot lăsa proprii copii fără părinţi şi îi pot ucide şi pe alţii, părinţii sau copiii cuiva“, a declarat şeful Poliţiei Rutiere Braşov, cms. şef Claudiu Tămârjan. În judeţ vor mai apărea şi alte bannere făcute să îi potoloească pe cei care dau dovadă de teribilism în trafic sau pe cei care se urcă băuţi sau foarte obosiţi la volan.

Două etape

Alături de banere, oamenii legii vor împărţi pliante şi cărţi poştale, vor instala afişe în staţiile RAT, destinate pietonilor, iar pe panourile publicitare din oraş vor derula imagini din campanie. În paralel, Poliţia Rutieră din Braşov va intensifica şi filtrele. „Vom pune pe acelaşi tronson de drum şi câte trei-patru radare. Mai ales că, odată cu venirea iernii accidentele datorate vitezei se înmulţesc îngrijorător şi vrem să schimbăm acest lucru“, a spus şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere, cms. Cornel Zaharia.

Viteza  ucide

Peste 30% dintre accidentele grave se petrec datorită vitezei excesive. De la începutul anului şi până acum, la Braşov au murit 68 de persoane, în 276 de accidente grave. Alţi 255 de oameni au fost foarte grav răniţi.

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite