Poiana Braşov va fi de nerecunoscut până în decembrie. Vezi aici cum arată noile pârtii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipamentele au fost puse pe cei 18 piloni cu ajutorul unui elicopter
Echipamentele au fost puse pe cei 18 piloni cu ajutorul unui elicopter

Domeniul schiabil va fi extins de la 50 de hectare la 80 de hectare, iar sezonul de iarnă va fi prelungit cu ajutorul celor 24 de tunuri de zăpadă artificială. Astăzi, cu ajutorul unui elicopter au fost montate echipamentele pentru viitorul telescaun de pe Pârtia Ruia.

Turişii care vor veni la schi, iarna aceasta, în Poiana Braşov, vor avea impresia că au poposit într-o altă staţiune şi chiar într-o altă ţară, dacă luăm în calcul că toate cele şapte pârtii existente au fost extinse, iar pentru interconectarea lor au fost amenajate alte cinci noi pârtii.

Pentru extinderea domeniului schiabil au fost defrişate 28 de hectare, iar, în total, din această iarnă, vor fi 23,9 km de pârtii, în loc de 13,8 km. În prezent, în staţiunea Poiana Braşov există şapte pârtii de schi (Lupului, Sulinar, Sub Teleferic, Drumul Roşu, Kanzel, Stadion, Bradul), trei feluri de instalaţii pe cablu (telecabina Kanzel şi Capra Neagră, telegondola Postăvarul Expres) şi cinci teleschiuri. Din iarnă însă, domeniul schiabil va fi mai mare cu încă cinci pârtii, ce însumează în total 10,1 km, iar aceastea vor face legătura între pârtiile Lupului şi Ruia, între Lupului şi Postăvarul, Ruia şi Sulinar, Drumul Roşu şi Subteleferic şi între Lupului şi Stadionului.

Echipamentele au fost puse pe cei 18 piloni cu ajutorul unui elicopter

Click pe imagini pentru a vedea cum arată în prezent domeniul schiabil din Poiană

Echipamente montate cu elicopterul

Ieri, s-au început lucrările de montare a echipamentelor pentru cele două instalaţii de transport pe cablu, respectiv telescaunul de pe pârtia Ruia şi cel de pe pârtia Lupului. Echipamentele au fost puse pe cei 18 piloni cu ajutorul unui elicopter şi a unei echipe de 11 specialişti veniţi din Slovacia. Numai pentru această operaţiune s-au cheltuit în jur de 250.000 de euro. „Lucrările sunt în grafic şi sper să ne ajute vremea să putem monta echipamentele necesare pentru cele două instalaţii de transport pe cablu. Mâine, (astzăzi - n.r.) se vor monta echipamentele şi pe Lupului. Sper ca până în luna decembrie să putem utiliza atât instalaţiile noi, cât şi pârtiile", ne-a declarat primarul George Scripcaru. Cele două noi instalaţii vor transporta aproape 4.000 de persoane pe oră, iar în total, pe cablu în Poiană, se vor putea transporta în jur 11.000 de persoane pe oră.

Citiţi mai multe despre acest subiect, mâine, în ziarul Adevărul

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite