Braşov: Firme importante se bat pentru a amenaja domeniul schiabil din Poiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Firme importante se bat pentru a amenaja domeniul schiabil din Poiană
Braşov: Firme importante se bat pentru a amenaja domeniul schiabil din Poiană

Cei doi competitori care au depus oferte la Primăria Braşov sunt firmele Conforest şi Vectra, această din urmă societate fiind asociată cu un partener austriac. Miza o reprezintă un contract de 80 de milioane de euro.

La Primăria Braşov au fost depuse ofertele pentru obţinerea contractului referitor la amenajarea domeniului schiabil al municipiului, în special cel situat în Poiana Braşov. Potrivit primarului George Scripcaru, cele două oferte primite provin din partea firmelor Conforest, pe de o parte şi societăţii Vectra, asociată cu un partener austriac, de cealaltă parte.

Proiectul este în valoare de aproximativ 80 milioane de euro şi se va derula pe durata a trei ani, fondurile provenind de la Ministerul Turismului. Lucrările presupun amenajarea domeniului schiabil , construirea unui lac de acumulare şi a unei instalaţii de transport pe cablu.

Potrivit edililor, execuţia va începe imediat ce se va termina licitaţia, iar prima etapă, care se va încheia până la sfârşitul acestui an, prevede construirea unui lac de acumulare pe munte, la Cristianul Mare. Lacul va fi conectat la instalaţiile de apă din zonă şi va fi destinat producerii de zăpadă artificială pentru pârtiile din zonă. Numai amenajarea lacului va costa aproximativ 2,5 milioane de euro. În cadrul aceluiaşi proiect în zonă vor fi amenajate şi trei noi pârtii de schi, care vor face legătura între Poiana Braşov şi Râşnov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite