Braşov: Taxă de drum pe şoseaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Taxă de drum pe şoseaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov
Braşov: Taxă de drum pe şoseaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov

Maşinile de mare tonaj vor plăti 50 de lei pe zi pentru un permis de liberă trecere.

Municipalitatea oraşului Râşnov a decis introducerea unei taxe pentru intrarea pe DN 1 E, care leagă oraşul de Poiana Braşov. Potrivit primarului Adrian Veştea, conducătorii maşinilor de mare tonaj ce vor dori să ajungă în staţiunea amintită vor trebui să achite suma de 50 de lei, suma în contul căreia vor putea circula o singură zip e DN 1E.

Potrivit lui Adrian Veştea, o taxă similară a fost introdusă maşinilor de capacitate mare ce urcau în Poiană dinspre Braşov, motiv pentru care unii transportatori, pentru a reduce cheltuielile, preferau să meargă spre staţiunea turistică prin Râşnov.
“Am investit bani în reabilitarea infrastructurii rutiere din oraş şi nu ne convine ca dezvoltatorii imobiliari, care transportă materiale cu maşini foarte mari, să producă stricăciuni şoselei, iar apoi să nu-i mai intereseze nimic. Din banii pe care îi încasăm vom asigura întreţinerea drumului”, a menţionat edilul. Acesta a mai spus că la ieşirea din oraş spre Poiana Braşov există agenţi ai Poliţiei Comunitare care se ocupă de încasarea acestei taxe.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite