Ploile au făcut ravagii în judeţele Braşov, Covasna şi Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploile au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor Foto. arhivă
Ploile au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor Foto. arhivă

13 gospodării din localitatea Ungra, judeţul Braşov şi aproximativ 80 de gospodării din satul Boroşneu Mic, judeţul Covasna, au fost afectate de ploi, iar în Harghita zece curţi au fost inundate şi patru sate au rămas fără curent electric.

Potrivit pompierilor militari de la ISU Braşov, ploile au efectat numai beciurile şi anexele celor 13 locuinţe din Ungra şi s-a intervenit cu mai multe motopompe pentru scoaterea apei din gospodării. Situaţia a fost ceva mai gravă în judeţul Covasna, unde apa a intrat în circa 80 de gospodării şi a inundat peste 500 de hectare de teren agricol, păşuni şi fâneţe în zonă.

În judeţul Harghita, Primăria şi Căminul Cultural din localitatea Porumbenii Mari şi zece curţi din comuna Gălăuţaş au fost inundate, aseară, în urma unei ploi torenţiale, iar patru sate din zona Cristur au rămas fără curent electric, anunţă Mediafax. La faţa locului au intervenit doar voluntarii de la serviciile pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate. Toate regiunile ţării se află, în intervalul marţi, ora 10.00 - miercuri, ora 18.00, sub cod galben de ploi şi vijelii, meteorologii atenţionând că în zonele de deal, de munte şi în nord, cantităţile de apă vor putea depăşi 50-60 de litri pe metru pătrat. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite