Braşov: Plimbări cu barca printre alge, pe lacul din Noua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Plimbări cu barca printre alge, pe lacul din Noua
Braşov: Plimbări cu barca printre alge, pe lacul din Noua

De sâmbătă, braşovenii pot închiria bărci sau hidrobiciclete pentru o plimbare pe lac

Chiar dacă lucrările la zona de agrement Noua nu au fost încă terminate, proprietarii au deschis neoficial locul şi au oferit posibilitatea doritorilor de a se plimba pe lac cu barca sau cu hidrobicicleta.

Zonele de agrement din Noua şi de la Iepure au intrat în reabilitare în luna mai a acestui an. Primăria Braşov intenţionează ca locurile să-şi recapete renumele de zone de agrement şi să le amenajeze corespunzător. Însă, deşi s-a susţinut că lacul din Noua a fost curăţat de vegetaţie, începând de sâmbătă braşovenii s-au putut plimba cu barca, printre alge. „Au început procedurile de curăţire a luciului apei. Vom strânge deşeurile menajere aruncate pe lac, dar vom încerca să curăţăm şi vegetaţia”, explica viceprimarul Mikos Gantz, la înceutul lunii mai. Însă, sâmbătă, braşovenii care au dorit să se plimbe cu barca pe lacul din Noua nu au avut o privelişte prea frumoasă, deoarece luciul apei nu a fost curăţat.

Cum va arăta Lacul din Noua?

În prezent, la baza de agrement se găsesc, pe lângă mese şi bănci la care se pot aşeza trecătorii, şi un tobogan gonflabil şi un trenuleţ pentru copii. „Mai sunt câteva lucrări de făcut în acea zonă. Cei de la Electrica au dat o soluţie pentru iluminat şi urmează amenajarea insulei din mijlocul lacului. Viceprimarii Gabor şi Ganţ, care se ocupă de această zonă, speră ca ea să fie deschisă oficial până la sfărşitul lunii august”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov. Până acum, la lacul din Noua s-a făcut curăţenie generală pe spaţiul verde din jur, însă nici vorbă de curăţarea luciului de apă. Au fost montate bănci şi mese şi urmează să fie amenajate câteva locuri speciale pentru aprinderea focului, pentru cei care vor să facă grătar.

10 lei plimbarea cu barca

O barcă sau o hidrobicicletă poate fi închiriată cu 10 lei pentru o jumătate de oră. Braşovenii pot veni să se plimbe cu barca pe lacul din Noua în fiecare zi între 9.00 şi 21.00. „Într-o barcă pot intra maxim patru persoane, iar preţul este acelaşi. Am rămas fără o hidrobicicletă pentru că nişte tineri au rupt deja cârma şi trebuie să o înlocuim”, a spus Andrei Vrânceanu, de la centrul de închirieri bărci şi hidrobiciclete. Cei care vor să facă o plimbare romantică pe lac trebuie, însă, să aibă grijă să ocolească algele riscând, altfel, ca ierburile să blocheze paletele hidrobicicletelor sau chiar să se răstoarne în apă. Ca să nu îşi ruineze afacerea, proprietarii laculu au dat deja bărcile şi hidrobicicletele în folosinţă, fără să mai aştepte ca Primăria să facă curat. „Noi am dat unele bărci spre închiriere, dar mai trebuie lucrat în zonă. Sperăm ca lucrările să fie finalizate cât mai repede pentru ca braşovenii să poată să-şi petreacă timpul liber în această zonă de agrement”, declară unul dintre proprietarii lacului.

Ştrandul din Noua este închis

Cel mai mare ştrand din ţară, Aqua Park Braşov, din cartierul Noua va rămâne închis în acest an, din cauză că nu are autorizaţie de funcţionare din partea Primăriei. Ştrandul, care a fost redeschis anul trecut, în urma lucrărilor de reabilitare realizate printr-un parteneriat între Primăria Braşov şi o firmă constănţeană este în continuare închis.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite