Piaţa muncii din UE, soluţie de criză pentru şomerii braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe site-ul Eures angajaţii din UE oferă 420 de locuri de muncă în toate doameniile de activitate. Condiţiile oferite sunt foarte avantajoase.

Chiar dacă piaţa muncii braşovene este paralizată, şomerii mai au totuşi o şansă să îşi găsească un loc de muncă. Angajatorii străini solicit în continuu forţă de muncă din România, iar ofertele de job-uri sunt variate.

Se caută de la ingineri electronişti în transporturi, ingineri mecanici, medici, farmacişti şi asistenţi medicali, până la crescători de animale, sudori, bucătari şi cofetari.

„De la începutul anului s-au acordat informaţii şi îndrumare unui număr de 219 persoane interesate de locurile de muncă în străinătate. Cele mai multe fac parte din categoria de vârstă 18-25 ani, în procent 60%, urmată de cei între  26-35 ani, 20%, iar diferenţa este reprezentată de pesoanele peste 35 de ani", a declarat Cristina Trifan, purtătorul de cuvânt al AJOFM Braşov.

Malta, fruntaşă la locuri de muncă vacante

Cele mai multe locuri de muncă vacante se află în Malta, adică 220, urmată fiind de Cipru cu 148 de locuri de muncă vacante. Danemarca, Spania, Slovacia şi Suedia sunt alte patru ţări în care şomerii braşoveni ar putea lucra.

Salariile oferite de angajatorii străini sunt atractive. În Cipru, un montator de piscine primeşte un salariu lunar între 1.375 şi 1.600 euro, în Suedia, un medic chirurg va câştiga între 4.500-6.000 euro pe lună, iar un îngrijitor de animale va câştiga aproximativ 1.300 euro brut lunar.

Condiţii de înscriere

Pentru a consulta cererea şi oferta pe piaţa muncii comunitare accesaţi site-ul EURES. Înregistrarea se face gratuit şi aveţi posibilitatea să vă creaţi un CV pe care puteţi să-l puneţi la dispoziţia angajatorilor. Doritorii trebuie să completeze un formular online, urmând ca, ulterior, să fie contactaţi direct de angajatori.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite