Piaţa din Stupini s-a mutat în Bartolomeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După controalele care au scos la iveală nereguli grave în piaţa angro din Stupini, autorităţile au luat decizia de a-i muta pe comercianţi, într-un spaţiu care să deţină autorizaţiile necesare. Aşa că, de câteva zile, producătorii şi intermediarii din toată ţara au un nou loc în care îşi desfac marfa. Piaţa agroalimentară s-a mutat în Bartolomeu, pe drumul care duce către Institutul Cartofului.

Deşi se temeau că schimbarea îi va lăsa fără clienţi, comercianţii spun că şi aici se bucură de vânzare bună. „Este plin de clienţi toată ziua. Noi suntem producători şi batem drum lung ca să vindem legumele. Aşa că fiecare zi de vânzare este importantă", spune Florina Vasile, o comerciantă din Olt.

Majoritatea comercianţilor s-au adaptat repede noilor condiţii şi spun că noua piaţă este mai bine amenajată decât cea din Stupini. „Sunt condiţii bune, iar taxa este aceeaşi. Pentru un microbuz de marfă plătim 80 de lei, pe zi. Pavajele sunt noi şi este mai curat", este de părere Virgil Buzoi, din Dolj.

Deranjaţi de miros

Chiar dacă au acceptat decizia autorităţilor, există şi producători care spun că noua locaţie are şi dezavantajele ei. „Aici avem doar WC-uri ecologice, iar noi stăm o zi întreagă în căldură. WC-urile acestea emană miros greu după câteva ore, indiferent dacă se face curăţenie în ele sau nu", spune Cristina Boboc, o comerciantă venită de la Focşani.

Administratorii pieţei spun însă că, în mai puţin de două săptămâni, comercianţii vor avea la dispoziţie băi zidite, dotate chiar şi cu duşuri, în cele două compartimente, pentru femei şi pentru bărbaţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite