Piaţa Traian din Braşov a fost împânzită de poliţişti şi jandarmi. Toată marfa la control! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50 de poliţişti şi 50 de jandarmi, dar şi 12 comisari de la Garda Financiară Braşov, au descins dimineaţă în Piaţa Traian, unde cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au luat la verificat toate bunurile şi actele comercianţilor.

Update ora 15.15 Poliţiştii au dat publicităţii rezultatele controlului efectuat astăzi în Piaţa Traian.

„În timpul acțiunii s-au aplicat 47 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 85500 lei, conform Legilor 12/1990,61/1992 și O.U.G.28/1999, privind casele de marcat, fiind ridicate în vederea confiscării articole de îmbrăcăminte, menaj, pescuit și feronerie, în valoare totală de peste 50000 lei, pentru lipsa documentelor legale de proveniență. De asemenea, au fost conduse la sediul I.P.J.Brașov 22 persoane depistate în zona respectivă, pentru amprentare și introducere în sistemul Image Track,s -a dispus suspendarea activității pe trei luni la trei firme controlate și s-au întocmit acte premergătoare în două dosare de evaziune fiscală, conform Legii 241/2005. Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare,în piețe și locuri publice din județul Brașov", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Deşi se anunţase a fi o acţiune de mare amploare, în piaţă mai rămăseseră câţiva comercianţi, majoritatea fiind dintre cei care vând haine second-hand şi chilipiruri, pentru că s-a aflat de control încă de dimineaţă. Comercianţii rămaşi au trecut prin verificări la sânge, iar toată marfa pentru care nu aveau acte, va fi confiscată, spre marea lor nemulţumire.

„Se verifică legalitatea acetlor de comerţ şi respectarea legii privind drepturile de autor. Acţiunea se desfăşoară conform prevederilor legale", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru o fotogalerie cu acţiunea din Piaţa Traian!

Comercianţii au fost supăraţi foc.„Fac comerţ de maxim un an pentru că m-au dat afară de la serviciu. S-au făcut restructurări şi nu am ce mânca, aşa că m-am apucat să vând vechituri să am din ce trăi. Îmi confiscă marfa şi uite în ce situaţie ne-a adus domnul primar. Trebuia să se gândească şi la noi", a spus supărat Constantin Chiriac, de 50 de ani.   

Un alt comerciant s-a luat la ceartă cu autorităţile şi s-a urcat pe tarabă. „Mă îmbogăţeam eu cu 50 de bani. E mai bine să meargă lumea la magazin decât să vină la mine? Am marfă de 100 de milioane. Nu am furat nimic, am cumpărat totul", a spus comerciantul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite