Peste 70 de străini care stăteau ilegal la Braşov au fost expulzaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au fost prinşi în urma unor controale efectuate, în decursul anului trecut, de către poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Braşov.

Pe parcursul anului 2010 au fost efectuate 92 de acţiuni şi controale pentru combaterea şederii ilegale şi a muncii la negru a străinilor. Dintre acestea, 28 de acţiuni au fost efectuate doar de către Serviciul pentru Imigrări Braşov, iar restul au fost efectuate în colaborare cu poliţiştii de la IPJ Braşov şi cu reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Braşov (ITM).

„Cu ocazia acţiunilor desfăşurate au fost depistaţi în situaţie de şedere ilegală un număr de 78 de străini. Unul dintre ei a fost returnat direct la frontieră pentru a fi îndepărtat în ţara de origine. Doi străini au fost conduşi cu escortă la Centrul pentru luare în Custodie Publică a străinilor Bucureşti-Otopeni, iar faţă de un număr de 66 de străini au fost emise decizii de returare de pe teritoriul României", a declarat şeful Serviciului pentru Imigrări Braşov, comisarul Gabriel Răşinar.

De asemenea, trei cetăţeni străini s-au ales pe paşaport cu ştampila de interdicţie de a mai intra în ţara noastră pentru o perioadă de şase luni, iar alţi şase au fost daţi în consemn la frontieră pentru a nu li se mai permite intrarea în România.

În timpul controalelor, 20 de străini au fost amendaţi, iar alţi 13 s-au ales cu avertismente. Poliţiştii de la Imigrări au prins şi un urmărit internaţional, din Republica Moldova, pe care l-au predat colegilor de la IPJ în vederea extrădării.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite