Peste 200 de străini au venit la studii în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi dintre ei provin din Moldova, urmaţi de cei din Nigeria, Turcia, China, Ucraina şi Albania.

Potrivit bilanţului de activitate întocmit pe 2010 de către Serviciul pentru Imigrări Braşov, numărul străinilor care au venit, anul trecut, să studieze la facultăţile din oraşul de sub Tâmpa se ridică la 222. Dintre aceştia 200 sunt din Republica Moldova, 8 din Nigeria, 6 din Turcia, 4 din Ucraina şi câte 2 străini din Ucraina şi Albania.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului pentru Imigrări Braşov, în 2010 am avut mai mulţi străini decât în anul precedent. „La sfârşitul anului 2010, în evidenţa serviciului nostru se afla un număr de 2.431 de străini, faţă de 2.240, la sfâşitul anului 2009, cu un plus de 191 de străini. Din totalul de 2.431 de străini, 1245 sunt cetăţeni proveniţi din 62 de ţări terţe, adică, din afara Uniunii Europene, şi 1.186 sunt proveniţi din 21 de ţări ale Uniunii Europene (UE)", a precizat şeful Serviciului pentru Imigrări Braşov, comisarul Gabriel Răşinar. Străinii care au venit anul trecut în Braşov sunt din Moldova, Turcia, SUA, China, iar din UE sunt din ţări precum Germania, Italia, Franţa şi Marea Britanie.

În schimb, s-a întregistrat o scădere foarte mare la numărul de invitaţii pentru străinii din afara Uniunii Europene. Astfel, dacă în 2009 s-au înregistrat 1.761 de invitaţii, anul trecut numai 533 de străini s-au arătat interesaţi să vină să ne viziteze.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite