Peste 2000 de şomeri braşoveni şi-au găsit de lucru în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la mijlocul anului 2011, 2786 de persoane au fost încadrate în muncă prin serviciile de ocupare ale Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov.

Majoritatea persoanelor care au reuşit să-şi găsească un loc de muncă au peste 45 de ani şi au fost angajate pe postrui de instalatori, strungari, agenţi de pază, ori în construcţii sau servicii de turism.

Posturile au fost obţinute fie în urma serviciilor de mediere ale AJOFM, prin serviciile de informare şi consiliere profesională sau cu ajutorul cursurilor de formare profesională.

Doar 70 de absolvenţi din instituţiile de învăţământ au fost încadraţi în muncă prin subvenţionarea locului de muncă şi doar un absolvent din ciclul inferior al liceului sau al şcolilor de arte şi meserii.

De asemenea, din cele 2786 de persoane angajate, doar 43 au studii superioare.

Angajările au fost realizate şi cu ajutorul proiectului startegic „Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor". Prin proiect, şomerii şi absolvenţii au beneficiat de informări privind crearea unui CV, redactarea unei scrisori de intentie, cum să se pregătească pentru interviul de angajare etc.

AJOFM trebuie să angajeze până la finele anului 2011, 4500 de şomeri. „Rata şomajului este de 4,22%, în scădere faţă de luna trecută. Şomerii şi absolvenţii se pot înscrie la cursurile organizate de AJOFM. Studiile au arătat că 30% dintre cei care urmează aceste cursuri se şi angajează", a declarat Sandor, Mahaly Ambrus Romer, directorul exectutiv al AJOFM.

În evidenţele AJOFM sunt înregistraţi 10.662 de şomeri braşoveni.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
image

Credit Refinantare Nevoi

Personale cu Ipoteca. 6% dobanda
250,000 euro pe 30 de ani. Aplica!
www.rbs.ro/Refinantare

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite