Peste 100 de străzi din municipiu vor fi modernizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trotuarele şi străzile vor fi reparate, iar cablurile aeriene vor fi coborâte în subteran. Tot anul acesta,  în cartiere se va suplimenta numărul locurilor de parcare.

Primăria Braşov şi-a propus ca din bugetul aprobat săptămâna trecută, în valoare de 67 de miliarde de lei vechi, să modernizeze 119 străzi. Reţeliştii sunt şi ei incluşi în proiectul municipalităţii, fiindcă ei vor trebui să mute în subteran toate cablurile aeriene care nu au fost băgate încă în pământ.

Pentru acele clădiri, cum sunt cele din Centrul Vechi, unde există cabluri pe pereţi sau sunt trase cablurile de pe un imobil pe altul, va fi amenajată, săptămâna viitoare, faţa unei astfel de clădiri, şi după acest model vor fi amenajate şi celelalte imobile. Conductele de apă şi gaz vor fi şi ele modernizate, iar dacă sunt foarte uzate, ele vor fi înlocuite. Apoi, se va trece la asfaltarea şi amenajarea carosabilului unde s-au executat lucrările.

O veste bună vine pentru cei care se plâng că nu există suficiente locuri de parcare. Municipalitatea va suplimenta numărul lor cu 4.000 de locuri noi, după ce asociaţiile de proprietari au cerut acest lucru şi au identificat zone care pot fi transformate în locuri parcare, fără a fi afectate trotuarele sau spaţiile verzi.

Cetatea, atracţie pentru turişti

Primarul Braşovului, George Scripcaru, vrea să transforme Cetatea Braşovului într-un punct de atracţie pentru turişti. „Cetatea este în proprietatea celor de la SIF Transilvania. Am avut o întâlnire cu directorul SIF şi le-am spus să facă o analiză, să vadă dacă se apucă de reabilitat cetatea sau vom găsi o formulă de parteneriat. I-am cerut directorului să ia în calcul şi posibilitatea ca cetatea să fie preluată de primărie", a spus George Scripcaru. Primăria vrea să repare străzile care conduc spre obiectivul turistic, să amenjeze trepte de acces, alei şi să îl doteze cu mobilier urban.   

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite