Peste 100 de norme didactice vor dispărea din învăţământul braşovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin asta reiese în urma unui calcul realizat de reprezentanţii Sindicatului din Învăţămîntul preuniversitar „Diaconul Coresi".

Sindicaliştii spun că noua lege a educaţiei va determina o nouă scădere a numărului de cadre didactice şi astfel se vor reduce şi normele didactice, cu un număr de120.

Prin art. 361(2) din Legea Educaţiei Naţionale se abrogă Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic. Asta înseamnă că profesorii cu gradul I, care au peste 25 de ani vechime, nu vor mai avea normă de predare redusă cu două ore. Astfel, dacă până acum ei aveau o normă de predare de 16 ore, prin noua lege vor avea o normă de predare de 18 ore.

„Din cauza acestei măsuri, la Braşov, se vor reduce aproximativ 80 de norme didactice, iar trecerea clasei a IX-a la gimnaziu va duce la o scădere cu cinci ore a programului. Astfel, dacă până acum elevii claselor a IX-a aveau 30 de ore săptămînal, acum ei vor avea 25, atât cât s-a stabilit norma la gimnaziu, ceea ce va duce la o scădere de aproximativ 40 de norme, plus că, până acum, la gimnaziu, elevii aveau şi 27, 28 de ore", a declarat Ligia Mara, liderul sindicatului braşovean, pentru cotidianul „Monitorul Expres".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite