Peste 1.500 de nou-născuţi din Braşov nu au fost imunizaţi, din cauza lipsei dozelor de vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.500 de nou-născuţi din Braşov nu au fost imunizaţi, din cauza lipsei unor tipuri de vaccin din spitale şi din farmacii, astfel că Direcţia de Sănătate Publică Braşov a întocmit, luni, un raport cu stocurile de vaccinuri care se mai găsesc, acesta urmând să fie trimis Ministerului Sănătăţii.

Potrivit şefului Secţiei de Neonatologie a Maternităţii Braşov, Ioan Oprea, peste 1.500 de nou-născuţi din Braşov, dintre care aproximativ 1.300 născuţi la Maternitatea Braşov, nu au putut fi imunizaţi împotriva TBC, stocurile de vaccin BCG fiind epuizate încă din luna februarie.

„Vaccinul BCG nu mai există demult şi, în prezent, doar la Maternitatea Braşov avem circa 1.300 de nou-născuţi care nu au beneficiat de acest vaccin şi lor li se adaugă cei născuţi la clinicile private. Unii părinţi mai vin cu acest vaccin procurat din Ungaria sau din alte părţi", a spus şeful Secţiei de Neonatologie a Maternităţii Braşov, Ioan Oprea, citat de Mediafax..

De asemenea, şeful Serviciului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din DSP Braşov, Gabriela Proca, a spus că a fost întocmit un raport cu stocurile de vaccinuri, acesta urmând să fie trimis Ministerului Sănătăţii.

„Am întocmit astăzi (n.r. - luni) raportul cu stocurile de vaccinuri. Unul dintre acestea, şi anume BCG- ul nu mai există nicăieri. Doar cele împotriva unor boli ca rubeola sau rujeola mai există parţial, se mai găsesc şi la farmacii, dar sunt destul de costisitoare. Noi vom transmite mâine (n.r. - marţi) raportul către Ministerul Sănătăţii", a declarat Gabriela Proca.

La Maternitatea Braşov se fac două tipuri de vaccin: cel împotriva TBC (vaccinul BCG) şi cel împotriva hepatitei B, însă, în prezent, pe stoc se mai află doar vaccinul împotriva hepatitei B.

Alte vaccinuri necesare bebeluşilor după vârsta de o lună mai sunt cel antidiftero-tetano-pertusis şi vaccinul antipoliomielitic, însă nici acestea nu se mai găsesc, medicii de familie nemaiavând rezerve şi nici în stocurile DSP Braşov nu mai sunt.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite