Braşov: Peste 40 de persoane au fost înşelate de un avocat cu renume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Peste 40 de persoane au fost înşelate de un avocat cu renume
Braşov: Peste 40 de persoane au fost înşelate de un avocat cu renume

Acesta le-a promis locuinţe la preţuri avantajoase. După ce a încasat banii, avocatul a „uitat” să-şi respecte obligaţiile. În locul unde trebuiau ridicate cele trei blocuri se află doar un teren gol şi plin de gropi. Prejudiciul total se ridică la peste 350.000 de euro.

Afacerea cu locuinţe a demarat în anul 2007 când braşovenii păgubiţi au aflat, din vorbă în vorbă, că în cartierul Noua s-au construit blocuri cu apartamente şi garsoniere la preţuri avantajoase. Când au auzit că acelaşi constructor, respectiv avocatul Constantin Bejliu, intenţionează să dezvolte un proiect similar şi în cartierul Stupini, nu au ezitat să îl contacteze. Preţuri era la vremea aceea foarte rentabile. Un apartament cu 2 camere costa 70.000 de euro, iar o garsonieră 35.000 de euro „Am cumpărat un apartament şi o garsonieră. Am semnat contractul şi am dat un avans de 30.000 de euro. Pe 31 decembrie 2008 casele trebuiau predate la cheie, numai că nu s-a construit nimic. Terenul e plin de gropi şi el ne tot prosteşte că nu s-a apucat de construcţie fiindcă mai are nevoie de avize. I-am cerut banii înapoi, dar a zis că nu are de unde să mi-i dea”, a declarat un păgubit, Constantin Condoiu, 34 de ani. În situaţia lui mai sunt, cel puţin, încă alte 40 de persoane.

Au rămas fără casă, dar cu rate la bănci


Foarte mulţi păgubiţi au apelat la bănci pentru a putea plăti avansul pentru locuinţele promise. „Sunt oameni care au dat un avans de mii de euro, iar alţii care au achitat chiar valoarea integrală a locuinţei, de 70.000 de euro. Nu ştiu cum vom recupera banii fiindcă o parte din terenul de la Stupini este ipotecat, la fel ca şi terenul pe care a construit blocurile în cartierul Noua. După calculele noastre i-am dat, cu toţii, în jur la 350.000 de euro. El susţine că nu a primit decât 256.000 de euro”, spune un alt păgubit, Sorin Negru. Unii dintre cei păcăliţi se află într-o situaţie disperată. „Am ipotecat apartamentul părinţilor şi am luat de la bancă 30.000 de euro. I-am dat lui Bejliu toţi banii, însă foarte târziu mi-am dat seama că suma a fost virată într-un cont personal, nu în contul firmei pe care el o reprezintă. Acum nici nu ştiu ce să fac. Soţia e în concediu postnatal, am de plătit lunar 1680 lei rata la bancă şi de două luni nu am achitat-o că nu am avut de unde. O să ajung în stardă şi o să pierd şi casa părinţilor”, spune Adrian Voicu.

Reclamat la toate instituţiile statului

O parte dintre păgubiţi s-au adunat joi la sediul Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi l-au reclamat pe Constantin Bejliu. „În baza unei reclamaţii primite, am amendat constructorul cu suma de 20.000 de lei şi am luat măsura ca în termen de 15 zile acesta să restituie banii păgubitului. Vom sesiza şi Baroul de Avocaţi, Poliţia şi Parchetul cu privire la acest caz. Din câte se pare, avem de-a face cu un caz de înşelăciune”, a declarat Marius Dunca, şeful OJPC Braşov. Avocatul Constantin Bejliu nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la situaţia creată.



Alte 100 de persoane, victime ale avocatului

Aproximativ 110 persoane locuiesc incognito în imobilele din cartierul Noua ridicate de Cosntantin Bejliu. Avocatul a încheiat cu ei doar un antecontract, ori fără contractul de vânzare-cumpărare propriu zis locatarii nu au posibilitatea, legală, de a-şi face actele de identitate.  

Braşov

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite