Braşov: Persoana muşcată de leu este stabilă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Persoana muşcată de leu este stabilă (UPDATE)
Braşov: Persoana muşcată de leu este stabilă (UPDATE)

Persoana care a fost muşcată de un leu la Grădina Zoologică din cartierul Noua este un tânăr de 20 de ani. Acesta a tras o sperietură groaznică, după ce, un leu pe care încerca să îl hrănească l-a muşcat. Vezi GALERIA FOTO

Tânărul de 20 de ani nu va uita niciodată vizita pe care a făcut-o astăzi la Grădina Zoologică din Noua. Din dorinţa de a hrăni animalul, tânărul s-a apropiat prea mult de cuşca acestuia, moment în care leul a atacat. Victima a suferit o zgărietură adâncă la antebraţul drept şi a fost transportată de urgenţă, de către un echipaj SMURD, la Spitalul Judeţean Braşov.

Cel care a ajutat victima să iasă din ghearele leului povesteşte cu groază cele întâmplate. „Nu am ştiut ce să fac…Leul îl ţinea pe tânăr cu ambele labe, iar eu am dat cu picioarele în animal pentru ca băiatul să fie eliberat”, a declarat Ioan Luca.

În prezent, starea victimei este stabilă, însă va avea nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale pentru că rana este adâncă. „Am preluat un pacient în vârstă de 20 de ani, stabil hemodinamic, având o serie de plăgi zgâriate de leu la nivelul antebraţului drept, cu uşoară interesare vasculară. Pacientul era speriat, palid, avea un garou improvizat, dar repet, era stabil hemodinamic. S-a apropiat prea mult de cuşca leului şi l-a costat, putea fi chiar mult mai rău pentru el“, a declarat medicul Cornelia Mureşan de la SMURD.

Este posibil ca leul să fi atacat din cauza căldurii excesive din ultima perioadă.  Medicii veterinari avertizează că pentru toate animalele canicula instalată brusc este un factor de stres major, care le poate face să se comporte mai violent decât în mod normal.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite