Pentru că nu-şi poate folosi o mână, un elev braşovean este ajutat la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a suferit un accident la mâna dreaptă, un licean dă Bac-ul alături de un profesor de sprijin, care realizează operaţiunile pe calculator în locul său.

Elevul învaţă la Liceul „Nicolae Titulescu" şi se află acum în perioada de recuperare după o operaţie, de reconstrucţie la mâna dreaptă. Degetul mare  i-a fost secţionat de un fierăstrău.

Tânărul se află în imposibilitatea de a-şi utiliza mâna dreaptă şi, prin urmare nu poate folosi calculatorul. Instectoratul Şcolar a aprobat ca acesta să susţină proba în condiţii speciale. Băiatul are nevoie de tot sprijinul nostru mai ales că se află în perioada de recuperare", a spus Viviana Sabău, director adjunct la Liceul Nicolae Titulescu.  

Liceanul va da Bac-ul alături de un profesor de sprijin, care va realiza operaţiunile pe calculator în locul său. Doi profesori vor monitoriza proba, fiind atenţi la fidelitatea cu care profesorul de sprijin efectuează operaţiunile pe calculator, la instrucţiunile elevului.

Tot în condiţii speciale susţin proba de competenţe digitale şi şase deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite