Pensionarii braşoveni vor achita 50% din valoarea biletelor RAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Braşov a decis în această seară anularea gratuităţilor pentru pensionarii care circulă cu mijloacele Regiei Autonome de Transport (RAT) şi menţinerea unei reduceri de preţ de 50% pentru biletele şi abonamentele puse în vânzare. Măsura va fi pusă în aplicare începând cu data de 15 iunie a.c.

Decizia a fost luată după aproape o oră de dezbateri, unii consilieri locali cerând conducerii RAT Braşov, respectiv directorului Augustin Pulpea să găsească altă modalitate de acoperire a „găurilor" din bugetul regiei.

Până la urmă, s-a hotărât ca pensionarii să poată circula pe mijloacele de transport în comun cu bilete a căror valoare să fie redusă cu 50%. La propunerea consilierului local Adrian Atomei, în următoarele trei luni, după ce se vor lămuri şi cuantumurile pensiilor după aplicarea noilor măsuri guvernamentale, conducerea RAT va elabora o grilă de venituri pe baza cărora să fie acordate reduceri şi gratuităţi. De asemenea, Atomei a cerut conducerii RAT să prezinte documente referitoare la contractele încheiate de regie cu alte societăţi comerciale în domeniul vânzării spaţiilor publicitare şi al achiziţiei de carburanţi şi anvelope.

Ideea introducerii grilelor a fost îmbrăţişată de toată lumea, inclusiv de primarul George Scripcaru, care a susţinut că „nu este corect să beneficieze de gratuitate bătrâni cu pensii mari, iar cei care au efectiv nevoie să nu poată beneficia de asemenea facilitate. Eu am şi susţinut o asemenea idee, însă unii pensionari au spus că introducerea unei asemenea grile ar genera discriminări între ei".   

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite