Pensionarii braşoveni au înfrânt Guvernul, în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Braşov le-a dat câştig de cauză pensionarilor în procesul în care aceştia contestă valoarea punctului de pensie.

Pensionarii au cerut în instanţă calcularea punctului de pensie la valoarea de 45% din salariului mediu pe economie şi declararea ca neconstituţională a ordonanţei de guvern care a îngheţat punctul de pensie la valoarea de 732,8.

Instanţa a decis ca dosarul să fie trimis către Curtea Constituţională, singurul for care se poate pronunţa în acest caz.

„Sentinţa completului de judecată ne dă dreptate. Prin lege, punctul de pensie ar trebui să aibă valoarea de 826 de lei, însă în România nu se ţine cont de lege. Este o primă victorie şi suntem bucuroşi că am reuşit să facem acest lucru. Este evident că acest guvern este rău intenţionat în ceea ce priveşte pensionarii. Vom aştepta acum decizia Curţii Constituţionale", a spus Vasile Zaharescu, preşedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor.

Pensionarii braşoveni spun că, dacă nu li se va face dreptate şi nu vor primi sumele restante, se vor adresa forurilor internaţionale.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite