Braşov: 120 de deţinuţi, în greva foamei la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: 120 de deţinuţi, în greva foamei la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea
Braşov: 120 de deţinuţi, în greva foamei la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Codlea

Aproximativ 120 de persoane private de libertate, care îşi execută pedeapsa în regim închis, precum şi arestaţi preventiv, au refuzat să primească masa de dimineaţă, la Penitenciarul de maximă siguranţă Codlea. 

Oficial, după cum spune comisarul de penitenciare Marian Dobrică, noul direcot al închisorii, „nemulţumirea acestora are ca bază faptul că primesc vizite cu dispozitiv de separare“.

„Conform prevederilor Legii 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi a HG 1897/2006 – Regulamentul de aplicare a acestei legi, persoanele private de libertate încadrate în regimul de maximă siguranţă, în regimul închis precum şi arestaţii preventiv pot primi vizite, de regulă, cu dispozitive de separare între vizitat şi vizitator, sub supraveghere vizuală. Începând cu data de 19.10.2009, conducerea Penitenciarului Codlea a procedat cu fermitate la aplicarea prevederilor legale privind regimul vizitelor acordate persoanelor private de libertate din regim închis şi de maximă siguranţă“, se arată în comunicatul semnat de driector.

Acesta susţine că a purtat discuţii individuale şi de grup cu persoanele private de libertate astfel încât numărul celor care au ales această formă de protest a scăzut, la prânz, un număr de 82 persoane private de libertate din totalul de 649,  refuzând  masa.

Care este nemulţumirea deţinuţilor, CITIŢI IN EXCLUSIVITATE AICI

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite