Braşov: Medici suedezi, în vizită la Penitenciarul Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Medici suedezi, în vizită la Penitenciarul Codlea
Braşov: Medici suedezi, în vizită la Penitenciarul Codlea

O delegaţie a Societăţii suedeze pentru medicină, formată din 11 medici, a vizitat, vineri, Penitenciarul din Codlea. Cei 11 medici desfăşoară activităţi de colaborare cu penitenciarele din Suedia şi s-au aflat în România pentru o vizită de studiu, se precizează într-un comunicat remis, vineri, de Biroul de presă al Penitenciarului Codlea.

Citeşte şi:



Medicii suedezi au primit informaţii referitoare la specificul sistemului penitenciar românesc, profilul penitenciarului, asigurarea asistenţei medicale în Penitenciarul Codlea şi modul de intervenţie în cazul persoanelor private de libertate care au probleme de sănătate mintală.

Este cunoscut faptul că mediul penitenciar poate agrava problemele psihice sau comportamentale ale unei persoane private de libertate sau poate să favorizeze apariţia unor noi probleme cum ar fi, depresia, anxietatea, pierderea stimei de sine. Stresul psihologic în detenţie este determinat de faptul că adesea persoanele private de libertate sunt lipsite de autonomie şi control, de suport social.

Delegaţia de medici a vizitat secţiile de deţinere, cabinetele medicale şi camerele de infirmerie, se mai precizează în comunicatul de presă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite