Braşov: Penalizare drastică pentru CS Rulmentul Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După penalizare, CS Rulmentul a ajuns pe locul 13 în Liga Naţională Foto: Arhivă
După penalizare, CS Rulmentul a ajuns pe locul 13 în Liga Naţională Foto: Arhivă

Vicecampioana României la handbal feminin, Rulmentul Braşov, a fost penalizată cu pierderea a cinci meciuri la masa verde (scor 0-10), pentru că nu a aliniat în cinci meciuri câte 10 jucătoare senioare, din cele 14 care se înscriu pe foaia oficială de joc.

Decizia a fost luată de Comisia de Competiţii a FR Handbal, care a analizat toate rapoartele de joc ale partidelor din turul Ligii Naţionale.

 "Ca să poţi înscrie 14 jucătoare pe foaia oficială, conform regulamentului în vigoare trebuie ca o echipă să aibă 10 jucătoare senioare în lot şi 4 junioare.

S-au făcut mai multe atenţionări către federaţie, iar acum când am primit toate rapoartele de joc din meciurile jucate până acum, am constatat că într-adevăr Rulmentul Braşov nu a îndeplinit această cerinţă.

Astfel că, echipa a fost penalizată cu pierderea cu scorul de 10-0 a fiecărui meci jucat în această situaţie", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Comisiei de Competiţii din cadrul FR Handbal, Jan Mateescu.

Antrenorul secund al Rulmentului, Helfried Muller, fratele tehnicianului Herbert, a declarat pentru NewsIn: Am auzit de decizie chiar înaintea antrenamentului. Nu mi se pare cinstit, pentru că ne fură munca din teren. Suntem câţiva care muncim 60 de minute la fiecare meci. Acum ce să facem? Ar trebui sa luăm femeia de serviciu şi pe cea care ne aduce laptele ca să avem bătrâne în echipă.


Sau să vorbesc cu Simona Gogârlă să o aducă pe mama ei să o trecem pe foaie. Şi aşa avem probleme cu banii. Eu cred că e bine pentru tinere să evolueze, dar ei ne obligă să băgăm bătrâne în teren. În plus, de ce vine decizia abia acum, la vreo 3 luni după ce am jucat prima dată cu junioare? Cred că avem prea multe puncte şi vor să ni le ia înapoi
".

Conform deciziei de neîndeplinire a cerinţelor de vârstă, Rulmentul Braşov a pierdut cu scorul de 10-0 meciurile cu "U" Jolidon Cluj (scor pe teren 31-25, etapa a IV-a), cu Oltchim (25-31, etapa a V-a), cu HC Zalău (26-31, etapa a VI-a), cu Rapid Bucureşti (42-24, etapa a VII-a) şi cu Ştiinţa HCM Baia Mare (29-38, etapa a VIII-a).

Rulmentul Braşov a fost penalizată cu cinci puncte în clasament, ocupând în prezent locul 13, cu doar un punct, după ce în ultimele etape din Liga Naţională nu reuşise să adune 10 jucătoare în total pe banca tehnică.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite