Pelerinaj la Biserica „Sfântul Dumitru“ din Braşov FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de credincioşi au venit să se roage la moaştele Sfântului Dumitru, dar puţini ştiau cine a fost el.Oamenii au stat zeci de minute la coadă, până să ajungă la racla cu moaşte. S-au rugat pentru sănătate şi bunăstare.

image

Curtea Bisericii „Sfântul Dumitru" de pe strada General Mociulschi a fost arhiplină, încă de la primele ore ale dimineţii. Credincioşii s-au înghesuit la intrarea în biserică, pentru a ajunge să se roage la racla cu moaştele Sfântului Dumitru, mai ales că, astăzi, toţi credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sf. Dumitru.

brasov

Din cauza aglomeraţiei, jandarmii au fost nevoiţi să creeze un culoar pentru a-i separa pe credincioşii care intrau în biserică şi cei care ieşeau, fiindcă mai mulţi braşoveni au vrut să intre lăcaşul de cult fără să mai stea la rând. Îmbulzeală mare a fost şi la lumânări, astfel că s-a improvizat un punct de vânzare a lumânărilor, în curtea bisericii.

image

Deşi mulţi au venit să se roage, puţini au ştiut exact cine a fost Sfântul Dumitru. Scripturile arată că acesta a trăit pe vremea împăraţilor Diocleţian şi Maximian Galeriu (284- 311) şi a fost ucis pentru că a recunoscut că era creştin. După moartea sa din moaştele sale a început să izvorască mir.  

„Mă rog pentru sănătate. Nu-mi aduc aminte exact cine a fost Sfântul Dumitru“,  Constantin Solomon, 65 de ani.

image

„Mă rog să fie bine pentru pentru toată lumea şi pentru binele poporului", Aneta Rotaru, 54 de ani.

brasov

„Sunt foarte bolnavă şi m-am rugat la sfintele moaşte pentru sănătate", Ana Ungureanu, de 69 de ani.

brasov

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite