Pelerinaj închinat Maicii Domnului, ocrotitoarea Braşovul, în Şchei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 7-10 septembrie Braşovul va fi în sărbătoare. Recunoaşterea Maicii Domnului ca ocrotitoare a Braşovului va oferi ocazia credincioşilor să ia parte la o serie de manifestări cultural-religioase de excepţie.  

Imediat ce Înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza a aprobat ca Maica Domnului să fie declarată protectoarea spirituală a Braşovului, începând din 7 septembrie, Braşovul intră într-un circuit de pelerinaje religioase.

În toamna acestui an, Biserica „Sf. Treime“ din Şchei va găzdui o serie de evenimente. Pe 7 septembrie, la ora 19.00, vor fi aduse în pelerinaj o bucăţică din Sfânta Cruce, moaştele Sf. Dimitrie şi ale sfinţilor români martiri.

În plus, atunci va fi adusă şi o icoană a Maicii Domnului, de 1,80 x 1,20 metri, realizată la o mănăstire din Nordul Moldovei, care va rămâne pentru totdeauna în lăcaşul de închinăciune din Şchei. În aceeaşi zi, credincioşii care vin să se închine la relicvele sfinte vor primi, din parte bisericii sarmale, colivă şi vin.

Slujbă specială dedicată ocrotitoarei

În dimineaţa zilei de 8 septembrie, la biserica din Şchei va fi oficiată o slujbă specială dedicată prăznuirii Maicii Domnului, iar la ora 13.00 va fi vernisată o expoziţie de artă sacră la Galeria KronArt. Spre seară, Opera Braşov va oferi un concert extraordinar în Piaţa Sfatului, după care Brigada 2 Vânători de Munte a programat o defilare extraordinară cu torţe. „Este un lucru minunat să o avem pe Maica Domnului ca ocrotitoare. Evenimentele anunţate  vor aduce bucurie şi linişte în sufletele credincioşilor", a declarat Aurelian Reit, preotul Bisericii „Sfânta Treime" din Şchei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite