Patru turişti au rămas blocaţi în Masivul Piatra Craiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. arhivă
Foto. arhivă

Turiştii, care sunt bucureşteni,  s-au rătăcit, sâmbătă seara, în masivul Piatra Craiului, după ce s-au aventurat să ajungă spre Vârful La Om pe un traseu închis din cauza gheţii şi a zăpezii.

Update 13.15 Jandarmii montani au reuşit să ia legătura cu turiştii şi au plecat în întâmpinarea lor. Ei vor fi aduşi la pensiunea Casa Folea, în siguranţă, în circa 30-40 de minute.

Pe traseu, au pierdut marcajele şi s-au rătăcit. În căutarea lor au plecat salvamontiştii şi jandarmii montani.  Aproape de miezul nopţii, căutările au fost sistate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. „Apelul a venit prin Serviciul 112, dar în jurul orei 23.30-24.00, căutările au fost sistate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. S-a luat legătura cu ei şi au fost îndrumaţi să meargă la unul dintre refugiile de pe creste. Acolo, au găsit alţi trei turişti care se rătăciseră. Au fost sfătuiţi ca atunci când se luminează să coboare către satul Peştera. Un echipal al jadamarmilor montani s-a deplasat deja cu ATV-ul la Casa Folea, ultima pensiune situată pe drumul care face legătura între Bran şi Peşterea. Colegii mei au ajuns acolo, dar nu reuşesc să ia legătura cu turiştii fiindcă nu răspunde nimeni. Odată ce se vor întâlni cu ei, fie va fi chemată o ambulanţă, dacă e nevoie, fie vor fi însoţiţi la pensiunea unde au fost cazaţi“, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Braşov, lt. Ciprian Aldea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite